Over mij

Uw bedrijfsjurist

mr. drs. Stefan Kukolja

Mijn passie voor juridische zaken begon vroeg. Zelfs voordat ik wist wat een jurist was. Ik ben iemand graag dingen uitzoekt, zich een mening vormt en daarvoor staat. Een rechtenstudie bleek naadloos bij mijn karakter aan te sluiten. Zo ben ik het vak vak ingerold.

Al meer dan 20 jaar help ik MKB ondernemers om hun juridische zaken goed voor elkaar te hebben. Meer dan de helft van die tijd ben ik zelf ook ondernemer. Ik weet als geen ander waar u tegenaan loopt.

Ooit ben ik voor mezelf begonnen, omdat veel advocaten juridische oplossingen zien als een doel op zich. Vaak zoeken zij hun oplossing in wollige taal, lange memo's en eindeloze procedures.

Ik zie dat anders, juridische kennis is geen doel op zich. Het is een middel om tot een oplossing te komen. Daarnaast zijn er andere middelen nodig. Bijvoorbeeld een goede kennis van de feiten en van de psychologie van het overtuigen. Al die middelen samen staan in dienst van dat ene doel: zorgen dat u kunt ondernemen zonder dat juridische randzaken u afleiden.

Als ondernemer begrijp ik dat. Met mij heeft u als het ware uw eigen bedrijfsjurist op afroep beschikbaar. Zodat u zich kunt richten op uw onderneming en de juridische zaken aan mij kunt overlaten.

In mijn vrije tijd mag ik graag in de natuur wandelen of hardlopen. Vakanties breng ik bij voorkeur in Italië door. Ik houd van koken en ben actief binnen de Rotary.


Mijn ervaring

2001 – 2002 Juridisch Medewerker
2002 – 2007 Advocaat
2007 – 2010 Advocaat / vestigingsleider
2010 – 2017 Advocaat / eigenaar
2017 – heden Juridisch adviseur

Mijn ervaring ligt op het gebied van juridische oplossingen voor ondernemers in het MKB. In diverse branches zoals de bouw, ICT, handel, zorg en zakelijke dienstverlening.

Mijn netwerk

- Rotary Rijssen Regge Regio (inkomend voorzitter)
- Businessclub Bij de Tijd (lid financiële en juridische commissie)
- Power Netwerk Groep Twente

- Stichting Fondsbeheer Gelderland valoriseert (beoordelingscommissie
  voor leningen aan startups)
- HAN University of Applied Sciences Ethische commissie
  (Privacy adviseur)

- Gastdocent University of Twente (geschillen in de bouwketen)

Mijn netwerk geeft enerzijds verbinding met ondernemers. Ik ben lid van diverse ondernemersverenigingen in Noordwest - Twente. Daarnaast ben ik verbonden met startups, toegepast onderzoek en de juridische uitdagingen die daarbij horen.

I don't have dreams,
I have goals"

"

Harvey Spectre